Naar buiten - Tjitske Wilken Haptonomie
483
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-483,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Naar buiten

Op zoek naar jouw ruimte en jouw beweging

De meeste mensen kennen het wel: het gevoel dat ‘een blokkie om’ geeft. Even het hoofd leegmaken. Voor velen een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen. Lopen brengt ons letterlijk en figuurlijk in beweging en samen lopen is samen inzichten krijgen.

WANNEER KUN JE BIJ MIJ TERECHT

Als het niet gaat zoals je wilt in je leven dan is een wandelsessie iets voor jou. Het geeft je inzicht. Het helpt je erachter te komen waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is. Samen gaan we op pad om jou een stap verder te brengen.

WAAR GAAT HET OVER

Het kan fijn zijn om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van tegenover je zit. Het is méér dan alleen lopen en praten! Het is een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen. Het brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging!

WAT KUN JE VERWACHTEN

We lopen naast elkaar in jouw tempo en ik luister naar jouw verhaal. Ik luister en stel vragen; houd je een spiegel voor. Stilte, gesprek en ervaringsoefeningen kunnen elkaar afwisselen. We gebruiken de natuur als inspiratiebron en om te reflecteren. Wat we op ons pad tegenkomen betrekken we erbij.

Wanneer kun je bij mij terecht

Wandelen in combinatie met haptotherapie, raar of zweverig? WELNEE!
Ben je op zoek naar innerlijke rust? Wil je meer grip op je leven? Loop je vast in je werk? Wil je ontwikkelen, maar weet je niet precies wat en hoe? Wil je nu wel eens uitvinden wat je echt wilt doen? Heb je last van stress? Ben je onrustig of moe? Heb je het gevoel, dat er iets moet gebeuren? Wil jij verandering, inzicht? Misschien sta je voor een (moeilijke) keuze…
Kortom zit je met jezelf in de knoop zit of je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan en je komt er zelf niet helemaal uit. Breng jezelf dan letterlijk en figuurlijk in beweging!

Samen stappen nemen
Als het niet gaat zoals je wilt in je leven dan is een wandelsessie iets voor jou. Het geeft je inzicht. Het helpt je erachter te komen waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is. Samen gaan we op pad om jou een stap verder te brengen.

Wandelsessies zijn geschikt bij verschillende hulpvragen. Het biedt ondersteuning bij verlies en rouw, depressie of burn-out.
In de natuur zijn kan een rustgevende, helende werking hebben en is bijzonder geschikt bij:

• stressmanagement en herstel van burn-out
• het zoeken naar meer balans in je leven
• doorbreken van patronen
• het aanbrengen van structuur in je leven
• het ontdekken van je passie
• herkennen en erkennen van je grenzen
• verwerking van verlies
• besluiten nemen

Waar gaat het over

Het is méér dan alleen lopen en praten! Het is een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen. Het brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging!

Beweging voelen
Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. Het kan prettig zijn om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van tegenover je zit. Je hoeft elkaar niet aan te kijken en zo kan een sfeer van vertrouwen en veiligheid al snel ontstaan. Een stilte in een gesprek voelt dan niet ongemakkelijk. Daarom ervaren sommigen deze vorm van therapie als minder confronterend.
Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Er komt energie vrij. Het tempo waarin je loopt kan variëren, afhankelijk van de inhoud van het gesprek en jouw gevoel. Omdat je lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook je voelen in beweging.

Ruimte ervaren
Tijdens het wandelen kun je de afstand tussen jou en de coach zelf bepalen en veranderen. Dichterbij of verder weg maakt verschil. Door hier in te variëren kun je ontdekken wat bij jou past. In de natuur zijn nodigt uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd, er komt ruimte en vrijheid.
Door gelijktijdig te lopen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Dit heeft dus invloed op je manier van denken en voelen. Hierdoor kunnen vastzittende gedachten makkelijker oplossen en gevoelens intenser worden ervaren.

De natuur als symbool
De natuur heeft zijn eigen symboliek. Al lopend kom je van alles tegen. Dichte bossen, open landschap, water, wind ruige paden, een bloem, een schelp, een boom, een vogel, wind mee of wind tegen. Een mooi uitzicht. Het kan van alles zijn. Dingen, die iets bij jou op roepen; die iets losmaken. Dat gaat vanzelf. Door in de natuur te zijn, krijg je zicht op wat je wel en wat je niet wilt. Het geeft je een andere, veelzijdige kijk op de dingen.

Zo biedt de natuur aanknopingspunten bij dat wat zich voordoet in ons leven. We zullen soms letterlijk bij stil staan bij een vraag of gevoel. Denk bijvoorbeeld aan een obstakel op de weg zoals een omgevallen boomstam. Het kan een symbool zijn voor de belemmeringen die jij tegenkomt om dat wat jij wilt, te verwezenlijken. Een T-splitsing kan wijzen op een te maken keuze. Welke weg kies je? Een windvlaag kan vertaald worden naar tegenwind of weerstand die jij ervaart.

Stilte in je hoofd
Het geeft je rust, plezier, helderheid, inzicht, bewustwording, ontspanning en soms troost. De natuur is ontspannend voor lichaam en geest. Het is effectief te gebruiken als spiegel en inspiratiebron. Een wandeling brengt stilte in je hoofd. Zo kun je weer rust ervaren om te luisteren naar jezelf.

Wat kun je verwachten

We lopen naast elkaar in jouw tempo en ik luister naar jouw verhaal. Ik luister en stel vragen; houd je een spiegel voor. Wat zit je dwars? Waarin loop je vast? Wat geeft je stress? Wat wil je veranderen? Maar ook vragen als: Wat zou je het liefst willen? Wat wil je bereiken en wat weerhoudt je een eerste stap te zetten?
Ik zal doorvragen om de kern van jouw probleem of hulpvraag helder te krijgen. De antwoorden komen uiteindelijk altijd uit jezelf.

Stilte, gesprek en ervaringsoefeningen kunnen elkaar afwisselen. We gebruiken de natuur als inspiratiebron en om te reflecteren. Wat we op ons pad tegenkomen betrekken we erbij.

Persoonlijke begeleiding
Mijn begeleiding is op maat. Jij bent het vertrekpunt.
Het traject start met een intakegesprek. We maken kennis met elkaar zodat je kunt ervaren of er een klik is. We verkennen je hulpvraag en we bespreken het traject wat we gaan doorlopen.

Door de combinatie van wandelen en haptonomie krijg je inzicht in jouw situatie, in wie je bent, in welke keuzes je maakt en hoe je dat doet. Het wordt je duidelijk waar het in jouw leven écht om gaat.

Met als resultaat:
• je krijgt meer grip op het leven
• je ervaart minder stress en meer ontspanning
• je voelt innerlijke rust en blijheid
• je weet wat je wensen en behoeften zijn
• je kunt je grenzen aangeven
• je zit weer lekker in je vel
• je bent weer in balans
• je kunt een snellere slag maken naar acceptatie

Een prettige bijkomstigheid van wandelen is dat de productie van stresshormonen afneemt en het lichaam dopamine en endorfine vrijmaakt waardoor je lekker in je vel komt te zitten!

Praktisch:
• Een wandel-kennismakingsgesprek van anderhalf uur kost € 90,-.
• Een wandelsessie duurt anderhalf á twee uur en kost € 90,- tot € 120,- per sessie.
• Hoeveel wandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de aard van je vraag.
• Een sessie is mogelijk in weer en wind en in ieder seizoen. Als je dat prettig vindt ronden we het gesprek binnen af bij een kopje koffie of thee.
• Wandelen doen we door de Haarlemmermeer, de duinen, op het strand of wellicht weet jij een voor jou passende omgeving.
• Wat heb je nodig: eventueel iets te eten en te drinken voor onderweg.

Kom vrijblijvend kennismaken met mij!