Over mij - Tjitske Wilken Haptonomie
503
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-503,bridge-core-3.1.2,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Over mij

‘Zijn wie je bent, dat is geluk’. Voor mij is dat de kern van mijn vak. Het is zo waardevol om echt te mogen zijn wie je bent, met alles wat daar bij hoort. Je kwaliteiten, maar ook je valkuilen en je imperfecties. Een van mijn belangrijkste uitgangspunten binnen de haptotherapie is dat ik mensen wil helpen om hun eigen waarde te ontdekken. Gezien en gehoord worden als mens is de belangrijkste succesfactor in een veranderingsproces en daarmee de basis van de therapie. Ieder mens is uniek, en elke therapie is maatwerk afgestemd op de vraag en behoefte van de cliënt.

Mijn naam is Tjitske Wilken en zo lang ik me kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar mensen, hoe zij in elkaar zitten, hoe zij denken en doen, hoe ze communiceren, wat hen drijft/beweegt en hoe ik mensen kan ondersteunen/begeleiden in hun ontwikkeling.

Mensen ervaren mij als luisterend, onderzoekend, analytisch, warm en betrokken. Ik werk graag samen en vanuit harmonie, maar heb ook een kritische blik en kan confronterend zijn. Mijn nadruk ligt op het ervaren in het hier en nu, waarbij het niet gaat over goed of fout, maar over de kwaliteiten en de valkuilen die jouw patronen met zich mee brengen. Daarnaast houd ik ervan om met humor te relativeren en “het leven” wat lichter te maken.

Als therapeut ben ik nieuwsgierig naar jou! Hoe sta jij in het leven? Wat raakt jou? Welke ruimte neem jij in? En hoe doe je dat? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat brengt jou in beweging? Wat werkt wel? En wat niet? Wat beleef je? Wat is jouw behoefte? Waar loop je vast? Ik geef concrete feedback over wat ik in het hier en nu van je hoor, zie en voel. En samen met jou ga ik op zoek naar samenhang en verdieping.

Ik ben opgeleid als hulpverlener (HBO Psycho Sociaal Werk) en haptotherapeut (Post HBO Vakopleiding voor Haptotherapie Synergos). Samen met mijn betrokken collega’s werk ik met veel plezier bij Fysiocentre Haarlemmermeer in Nieuw Vennep.

Kernwaarden

Integriteit, eerlijkheid, openheid, respect, vertrouwen, betrokkenheid, verbinding, eigenheid, levenskracht, ruimte, vrijheid, samenwerken, eigen verantwoordelijkheid.

Gericht op kwaliteit (ontwikkelingsgericht, klantvriendelijk, vraaggericht, zorgvuldig en kritisch)

Werkwijze

Kennismaking:
Er zijn mensen die het prettig vinden om eerst een kennismakingsgesprek te hebben. Dat snap ik, het is belangrijk dat je je vragen kunt stellen en dat je een gezicht ziet. Dat je een ‘klik’ hebt met iemand. Hier neem ik graag een half uur de tijd voor en ik breng dit niet in rekening. Wees welkom!

Therapie:
We starten met een intake waarin we (verder) kennismaken en jouw hulpvraag bespreken. In de volgende twee afspraken gaan we jouw hulpvraag verder onderzoeken en verdiepen. Het aantal sessies daarna kan verschillen en stemmen we samen af. We blikken regelmatig even terug en staan stil bij het hier en nu.

We werken op verschillende manieren. Door middel van gesprek geef je aandacht aan het onder woorden brengen van gevoelens en gedachten. We onderzoeken wat je hulpvraag is en hoe je deze tegenkomt in het dagelijks leven.
Door oefeningen en aanraking ervaar je aan den lijve wat er gebeurt. Hierdoor wordt duidelijk wat je voelt en hoe je hiermee omgaat. Ook kunnen we daarmee onderzoeken welke invloed de ander en/of de omgeving op jou heeft en wat jouw beleving daarbij is. Juist deze ervaringen in de haptonomie onderscheiden zich van andere vormen van therapie.

WAT CLIËNTEN ZEGGEN

Kom vrijblijvend kennismaken met mij!